dinsdag 3 maart 2015

Games

Veel mensen verwachten het niet bij me maar ik ben gek op games. Zowel op de computer als op een spelcomputer. Maar vandaag ga ik het hebben over de 2 beste games ooit naar mijn mening. Dat is om te beginnen rollercoaster tycoon. En dan vooral deel 2. Ik heb dat spel al jaren maar nog steeds is het 1 van me favorieten en speel ik het nog regelmatig. Vooral om een eigen park te maken vind ik erg leuk en dan natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers en geld krijgen.

Ik krijg het wel altijd voor elkaar dat ze op een gegeven moment na een tijd spelen alles gaan vernielen en ik ben er nog steeds niet echt achter hoe ik ervoor kan zorgen dat dat niet meer gebeurd maar misschien kom ik er ooit achter en als jullie het weten zet het dan in de comments.
Wat ik ook erg leuk vind aan het spel is om mooie achtbanen te maken en soms om ze te laten crachen. Ja I know evil mind. Gelukkig is het een spel en door 1 klik op de knop is er niks meer van te zien.


Ik heb ook rollercoaster 3 thuis liggen maar die kan rollercoaster tycoon 2 echt niet overtreffen. Het enige leuke eraan vind ik dat je in de achtbaan kan zitten en dus de rit kan zien op je computer maar dat is ook wel 1 van de enige voordelen. Verder vind ik het nogal vaag en weinig uitdaging. Soms moeten spelen niet te veel vernieuwing willen en hierbij is het dus ook niet heel goed uitgepakt.
Ik blijf dus ook bij het oude vertrouwde rollercoaster tycoon 2.


Het 2de spel waar ik gek op ben maar helaas niet meer kan spelen sinds mijn nieuwe computer is De Sims 2. Op Windows 8 werkt het helaas niet. Het kan wel maar met zo'n grote omweg dat ik er al geen zin meer in heb. Ik heb dit spel op me oude computer echt uren gespeeld. Soms zelfs zo lang dat ik 's ochtends aan de computer ging zitten en pas weer om 11 uur 's avonds heb uitzetten en dan de hele dag alleen maar de Sims te hebben gespeeld. Wat ik vooral zo leuk vind aan de Sims 2 waren de uitbreidingen met de nieuwe spullen, banen en nog veel meer. Zoals dat je bijvoorbeeld ineens een eigen winkel kan starten vanaf je huis of een pand kan kopen en daar een winkel kan beginnen. Ja ja ik heb echt teveel en te vaak de Sims gespeeld... En het allerleukste vond ik het studeren van de sim. Veel feesten en soms even naar school.

Ik heb toen ik me nieuwe computer kocht daarna wel de Sims 3 gekocht omdat de Sims 2  niet werkte maar dat is het voor mij niet echt. Doordat je overal naartoe kan ben ik het overzicht na een tijdje kwijt en raakt me sim negen van de tien keer depressief omdat hij naar bed moet en moet eten en nog veel meer.

Ik hoorde wel dat de Sims 4 weer wat meer is als de Sims 2 dus wie weet ga ik die binnenkort toch maar eens aanschaffen. Het valt me wel op dat daar nog geen uitbreidingen voor zijn. Zullen die nog komen of komt alles nu alleen nog maar online? Toch vind ik het erg jammer dat ik de Sims 2 niet meer kan spelen. Ik vond het erg leuk om een hele stamboom te creëren. En ze erg goed te laten zijn in hun werk. En soms was het juist leuk om ze weg te houden van hun werk en ze bankroet te maken. Dat is de kracht van de Sims denk ik. Je kan doen wat je wilt met een leven maar als je de computer uitzet maakt het niks meer uit. Het is bij mij trouwens allemaal begonnen bij eerste Sims. Ik heb daar ook alle uitbreidingen van maar nadat ik de Sims 2 had gespeeld vond ik daar niet meer zo veel aan vooral omdat de kinderen daar niet ouder kunnen worden.

Eigenlijk vind ik dus bij beide games de 2de generatie het beste en daarna gaat het berg afwaarts. Dat komt denk ik omdat tegenwoordig alles steeds mooier moet zijn en met meer 3d effecten en je moet meer kunnen. Maar dar zorgt er niet altijd voor dat het spel dan ook beter wordt. Ik wacht nu nog even tot er een leuke actie komt met de Sims 4 voor ik hem ga  kopen en als ik hem heb zal ik er zeker een review over gaan schrijven.
Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden. Wat zijn jullie favorieten games? Laat het achter in de comments.

xxx Laura

6 opmerkingen:

 1. Ik had vroeger een deluxe versie van Rollercoaster maar heb nog maar een dvd over en deze kan alleen alleen gespeeld worden als de andere versie is geïnstalleerd... Heb het vroeger zo vaak gespeeld. En had laatst een demo van de nieuwste Rollercoaster gespeeld maar deze vond ik niet zo leuk. Misschien omdat ik ouder ben.

  Verder heb ik de Sims 3 zonder uitbreidingen. Ik wacht tot die in de uitverkoop gaan :)

  En wat ik ook leuk vond om te spelen was Black and White maar die ben ik ook kwijt en kan ik nergens te koop vinden. Het is een beetje als bovenstaande spellen alleen speel je een God die een samenleving moet opbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet dat rollercoaster nog best veel te verkrijgen is en voor een laag bedrag misschien een tip voor als je het weer eens wilt spelen. En black en white kon ik nog niet, ik ga wel even opzoeken wat het precies is :)

   Verwijderen
 2. Oee ik speelde vroeger ook altijd Rollercoaster en ik ben nog steeds een hele grote Sims fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh ik ben er ook zo gek op! Rollercoaster heb ik helemaal kapot gespeeld :) Misschien moet ik dat spelletje maar weer eens op gaan zoeken..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rollercoaster 2 is ook mijn favoriet, bij de derde vind ik het doel dat je moet behalen zo vaag.
  Maar de Sims... Ja dan heb je het ook wel over een spel! Ik heb alle versies gespeeld, en heb nu zelfs nog af en toe een hele dag besteed aan Sims 4 - en volgens mij komen er wel steeds uitbreidingen bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt later las ik dat volgende maand de eerste uitbreiding te koop is voor de sims 4

   Verwijderen